Влак Болоня - Рим цени от 23,29 лв.

Започва от
23,29 лв.

Болоня до Рим с влак

Пътуването от Болоня до Рим от влак е 303,88 km и отнема 2 ч 28 мин. Има 196 връзки на ден, с първото заминаване на 01:35 ч. и последното на 22:33 ч.. Възможно е да пътувате от Болоня до Рим от влак само за 23,29 лв. или за 170,24 лв.. Най-добрата цена за това пътуване е 23,29 лв..

Най-ниската цена23,29 лв.
Продължителност на пътуването2 ч 28 мин
Връзка на ден196
Най-ниската цена23,29 лв.
Най-висока цена170,24 лв.
Първо заминаване01:35 ч.
Последно заминаване22:33 ч.
Разстояние303,88 km
ЗаминаванеБолоня
ПристиганеРим
ПревозвачиTrenitalia, Italo TrenoОще

Влак Билети от Bologna до Rome

Дата на заминаване
понеделник, 26 фев 2024 г.

Пътуване от Болоня до Рим с Virail

Знаете ли кой е най-добрият начин да стигнете от Болоня до Рим? Не? Не се притеснявайте, Virail знае. Нашият инструмент за търсене използва данни от хиляди доставчици на туристически услуги, за да ви покаже всички налични маршрути за избраните от вас дати на пътуване. Независимо дали искате да пътувате с влак, автобус, самолет или споделено пътуване, ние можем да помогнем. Филтрирайте резултатите си според вашите лични нужди: решете дали искате еднопосочен или двупосочен билет, потърсете директно пътуване или такова с връзки и изберете часа за деня, в който предпочитате да пътувате. Разгледайте цялата информация и намерете подходящата за вас опция за транспорт. Когато изберете идеалното за вас пътуване, Virail ще ви прехвърли на уебсайта на избрания от вас доставчик на пътувания, където можете да завършите резервацията си. Вашето приключение чака - нека Virail ви помогне днес.

Колко струва да се стигне от Болоня до Рим с влак?

Цените на билетите за влак от Болоня до Рим варират в зависимост от редица фактори, включително колко предварително сте резервирали, вашите дати на пътуване и вид транспорт, който искате да използвате. По определени маршрути може да са налични различни класове, което също ще повлияе на цената. Ако са предварително резервирани, най-евтините билети за влак от Болоня до Рим ще струват 23,29 лв.. Средната цена на билета за влак е приблизително 73,15 лв.. За най-ниските цени обикновено е най-добре да резервирате възможно най-рано и да обърнете внимание на евтини варианти, като например невъзстановими билети или пътуване извън пиковите часове. Имайте предвид, че някои компании не предлагат възстановяване или промяна на своите билети с по-ниски цени, така че е препоръчително да проверите, преди да завършите транзакцията си.
За съжаление не е намерена цена за вашето пътуване от Болоня до Рим. Избирането на нов град на заминаване или пристигане, без драстична промяна на маршрута ви, може да ви помогне да намерите ценови резултати.
Средно можете да очаквате да похарчите около 73,15 лв. за билета си за влак. Virail ще ви помогне да намерите пътуване, което отговаря на вашия бюджет. Можете да очаквате цените да варират в зависимост от различните доставчици на туристически услуги и начини на транспорт; често по-бързите пътувания ще струват повече от по-бавните маршрути. Ако датите ви на пътуване са гъвкави, може да успеете да намерите по-евтини билети за влак, тъй като цените може да варират малко от ден на ден. Можете също така да намерите по-ниски цени, като резервирате в определени часове на деня, като избягвате трафика в пиковите часове. Друг съвет за пътуващите с ограничен бюджет е да търсят недиректни пътувания. Понякога може да бъде по-евтино да направите смяна или две по пътя, вместо да пътувате по директен маршрут от Болоня до Рим.

Колко време ще ми отнеме да пътувам от Болоня до Рим с влак?

Пътуването от Болоня до Рим с влак обикновено отнема 2 ч 28 мин. Това пътуване обхваща разстояние от 303,88 km. Когато планирате пътуването си, имайте предвид, че 2 ч 28 мин е средна стойност, а времето на маршрута може да варира от ден на ден. Метеорологичните условия, проблеми с транспорта, неочаквани отклонения и местни събития могат да причинят забавяне на пътуването ви. Моля, имайте предвид възможността за тези извънредни събития, когато правите планове за пътуване. За да стигнете по-бързо от Болоня до Рим, обмислете търсенето на експресна услуга, която има по-малко спирки по пътя. И обратно, маршрутът с връзки може при някои обстоятелства да бъде по-бърз от директното пътуване. Най-бързите маршрути между Болоня и Рим ще завършат пътуването в 1 ч 57 мин. Средно ще ви отнеме около 2 ч 28 мин, за да пътувате 303,88 km между Болоня и Рим.

Кои спирки мога да използвам за пътуване от Болоня до Рим?

В зависимост от вида на транспорта и доставчика, който сте решили да използвате за пътуването си, ще можете да тръгнете от Болоня от следните спирки: . Пристигайки в Рим, вашият маршрут ще премине през всички или някои от следните спирки: . Не всички транспортни компании обслужват всяка спирка, така че проверете предварително, за да видите точно къде ви отвежда вашият маршрут. Може да се наложи да използвате друг вид транспорт, за да стигнете от една спирка до друга или до крайната ви дестинация, когато пристигнете в Рим.

Колко пъти на ден има тръгващи от Болоня за Рим?

Маршрутът от Болоня до Рим се обслужва от компании, включително . От този списък на транспортните компании има до заминаващи всеки ден. Точният брой обаче ще варира. Пътуванията с тръгване от Болоня са средно 196 пъти на ден. Това число включва всички транспортни компании, които обслужват маршрута. Когато пътувате от Болоня до Рим, можете да изберете да използвате непряк маршрут, включващ връзки. Ако предпочитате да не правите това, ще намерите средно 191 директни пътувания всеки ден. Непряките маршрути обаче отварят повече възможности за пътниците с гъвкави планове. Средно има 5 пътувания с една или повече смени всеки ден. Всички тези числа са средни. Те могат леко да варират в зависимост от деня от седмицата, сезона от годината, местните празници и други фактори. За съжаление не е намерена връзка за вашето пътуване от Болоня до Рим. Избирането на нов град на заминаване или пристигане, без драстична промяна на маршрута ви, може да ви помогне да намерите връзки.

Покажи пълното описаниеСкриване на пълното описание

Сравнете цени и билети от Bologna до Rome

Евтини билети за влак от Болоня до Рим
Търсите най-добрата оферта за билет за влак за вашето пътуване? Ето 4 начина да получите евтини билети за влак от Болоня до Рим.

Резервирайте предварително и спестете

Ако търсите най-добрата оферта за вашето пътуване от Болоня до Рим, предварителната резервация на билети за влак е чудесен начин да спестите пари, но имайте предвид, че предварителни билети обикновено не са налични до 3 месеца преди датата на пътуването.

Бъдете гъвкави с времето си за пътуване и изследвайте пътуванията извън натоварените часове

Планирането на пътуванията ви в часове извън пиковите натоварвания не само означава, че ще можете да избегнете тълпите, но и в крайна сметка може да ви спести пари. Гъвкавостта на вашия график и обмислянето на алтернативни маршрути или часове ще повлияе значително на сумата пари, която харчите за получаване от Болоня до Рим.

Винаги проверявайте специални оферти

Проверката на най-новите сделки може да ви помогне да спестите много пари, поради което си струва да отделите време за разглеждане и сравняване на цените. Затова се уверете, че получавате най-добрата оферта за вашия билет и се възползвайте от специални тарифи за деца, младежи и възрастни хора, както и отстъпки за групи.

Отключете потенциала на по-бавните влакове или свързващите влакове

Ако планирате пътуване с гъвкаво време, защо не изберете живописния маршрут? Хващането на по-бавни влакове или свързващи влакове, които правят повече спирки, може да ви спести пари от билета ви – определено си струва да се обмисли дали се вписва в графика ви.

Показване на билети от
Най-доброто време за резервиране на пътуване от Bologna до Rome

Virail Pro Съвет ✌: Резервация 10 дни предварително спестява средно 10%.

Цена при наближаване на датата на заминаване

Железопътните компании може да наложат по-високи цени на билетите с наближаването на датата на заминаване. Цените през следващите дни могат да варират от около 38,06 лв. до 90,60 лв., но може да подлежат на промяна. Нашият съвет е да резервирате възможно най-рано, за да спестите потенциално до 58% от пътуването си!

Най-доброто време за резервация на евтини билети за влак от Болоня до Рим

Най-евтините билети за влак Болоня - Рим могат да бъдат намерени само за 45,05 лв., ако имате късмет, или средно за 51,02 лв.. Най-скъпият билет може да струва колкото 61,91 лв..

Намерете най-добрия ден за пътуване до Рим с влак

Когато пътувате до Рим с влак, ако искате да избегнете тълпи, можете да проверите колко често пътуват нашите клиенти през следващите 30 дни, като използвате графиката по-долу. Средно пиковите часове за пътуване са между 6:30 и 9 сутринта или между 16 и 19 часа вечерта. Моля, имайте това предвид, когато пътувате до точката на тръгване, тъй като може да се нуждаете от допълнително време, за да пристигнете, особено в големите градове!

Превозвачи по този маршрут

Научете повече за превозвачите по този маршрут.

Frecciarossa, управлявана от Trenitalia, националната железопътна компания, е известна услуга за високоскоростни влакове в Италия. Влаковете FRECCIAROSSA, достигащи скорости до 300 км/ч, свързват големи градове, включително Рим, Милано, Неапол, Флоренция и Торино.

Italo, дъщерно дружество на италианската железопътна компания Nuovo Trasporto Viaggiatori (NTV), оперира с високоскоростни влакове в цяла Италия. Пускането през 2012 г. на влакове Italo, които са както конвенционални, така и високоскоростни, осигурява на пътниците бързо и удобно пътуване из Италия. Скоростта от 300 км/ч осигурява редовен и удобен транспорт до големи градове като Рим, Неапол, Флоренция и Милано.

Ferrovie dello Stato Italiane е собственик на Trenitalia, която служи като основен влаков оператор в Италия. Високоскоростните влакове Frecciarossa свързват Милано, Рим, Неапол, Флоренция и Торино със скорости до 300 km/h (186 mph). Frecciargento и Frecciabianca са две други високоскоростни услуги, които работят с малко по-бавни темпове, но осигуряват връзка с по-малки градове. Trenitalia управлява регионални и междуградски влакове и осигурява международни връзки със съседните страни чрез влаковете EuroCity.

Въпреки че не са толкова бързи като високоскоростните влакове ICE, влаковете InterCity на Deutsche Bahn могат да се похвалят със скорост до 200 км/ч, предлагайки просторни вагони и възможности за хранене. Опериращи по множество германски маршрути, като например Кьолн-Хамбург, тези влакове се простират и до международни дестинации, включително Амстердам и Люксембург. Някои маршрути дори разполагат с двуетажни влакове.

Типове билети и съоръжения от Болоня до Рим

Сравнете различните видове билети и удобствата, предоставени от Frecciarossa, Italo и DB - Intercity при пътуване от Болоня до Рим.

Standard

Standard е основното ниво на обслужване и включва удобна седалка и достъп до основни услуги на борда. Вагони 5-8 са за ниво Стандарт със седалки покрити със сива еко кожа.
wifi WiFi
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик
bicycle Велосипед

Premium

Премиум услугата включва по-широка седалка, повече място за краката и достъп до допълнителни удобства като напитка за добре дошли и избор от вестници. Треньор 4 на влака Frecciarossa 1000 е запазен за ниво Premium.
wifi WiFi
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик
bicycle Велосипед

Executive

Екзекютив е най-високото ниво на обслужване и включва всички удобства на бизнес ниво, както и лична система за забавление и гурме ястия, сервирани от специален готвач на борда.
wifi WiFi
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик
bicycle Велосипед

Business

Бизнес услугата е предназначена за пътуващи по работа и включва всички удобства на ниво Premium, както и достъп до специален бизнес салон и приоритетно качване на борда. Автобуси 2 и 3 на Frecciarossa 1000 са запазени за бизнес ниво на обслужване.
wifi WiFi
quiet_zone Тиха зона
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик
bicycle Велосипед

Smart

С интелигентната атмосфера изпитайте всички удобства и услуги на Italo на достъпна цена.
wifi WiFi
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик

Prima

Изживейте най-доброто от Italo с атмосферата Prima, която ви осигурява максимален комфорт и първокласни услуги за цялото ви пътуване.
wifi WiFi
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик

Club Executive

За още по-луксозно и релаксиращо пътуване изберете Club Ambiance. Тук ще се насладите на максимален комфорт и глезене с просторни индивидуални места за сядане.
wifi WiFi
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик

Second Class

Във влаковете SBB Intercity, в допълнение към основните удобства за билет за втора класа, има семейна зона, специално проектирана да предложи комфорт за семейства с деца. Ако огладнеете по време на пътуването, можете да се насладите на вкусни ястия във вагона на ресторанта.
wifi WiFi
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик
bicycle Велосипед

First Class

В първа класа на SBB Intercity можете да се възползвате от персонален електрически контакт, по-удобни седалки и по-голямо пространство за багаж. Някои IC влакове също предлагат тихи зони и бизнес зони.
wifi WiFi
quiet_zone Тиха зона
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик
bicycle Велосипед

Описание на съоръжението

Научете повече за различните съоръжения, налични на борда на всеки превозвач по този маршрут.

wifi WiFi open icon close icon
Във влаковете Frecciarossa има безплатен WiFi. Използвайте тяхната услуга Portale FRECCE, за да гледате филми, телевизия и да наваксвате новини. Той също така предоставя актуализации за пътуване и допълнителни опции за резервация.
quiet_zone Тиха зона open icon close icon
Търсите спокойствие? Frecciarossa предлага определени тихи зони за бизнес класа, за да осигури спокойно пътуване, без разсейване.
power_sockets Електрически контакти open icon close icon
Без значение от модела – било то ETR 500, ETR 600, ETR 700 или ETR 1000 – всяка седалка се предлага със своя електрически контакт, за да поддържа вашите устройства заредени.
luggage Багаж open icon close icon
Във влаковете Frecciarossa няма да се сблъскате с никакви ограничения за количеството багаж, което можете да носите на борда. Можете лесно да приберете малки чанти и предмети в рафтовете над главата или под седалката, докато по-големите куфари могат да бъдат поставени в рафтовете за багаж, разположени в отделенията или близо до външните врати.
accessibility Достъпност open icon close icon
Специалната помощ е на едно обаждане за тези, които се нуждаят от нея. Наберете безплатния номер 800 90 60 60 от италианските стационарни телефони или международния номер +3902323232 от всеки телефон, включително от чужбина.
food_and_drink Храни и напитки open icon close icon
Заситите глада си в FrecciaBistrò, разположено в центъра на влака. Или, за допълнително удобство, поръчайте директно до вашето място чрез EasyBistrò на Portale FRECCE. Пътниците от премиум и бизнес класа получават безплатни закуски и напитки, докато пътниците от екзекютив класа се наслаждават на гурме ястия, подготвени от главния готвач Карло Крак.
air_con Климатик open icon close icon
Независимо от времето навън, останете комфортно прохладни с бордовия климатик.
bicycle Велосипед open icon close icon
Сгъваемите велосипеди се допускат като ръчен багаж, докато несгъваемите велосипеди трябва да бъдат разглобени и поставени в куфари за пътуване, показани на кондуктора или персонала на платформата преди качване, и прибрани в определена част на влака.
wifi WiFi open icon close icon
Влаковете Italo са оборудвани с безплатен WiFi и развлекателния портал ItaloLive, включващ набор от филми, предавания, новини и др.
power_sockets Електрически контакти open icon close icon
Всички влакове Italo разполагат с електрически контакти на всяка седалка.
luggage Багаж open icon close icon
Вашият билет за влак идва с допустим багаж, който трябва да съхранявате в определени зони във влаковете Italo. В автобусите Smart ambience има ограничение на размера, така че се уверете, че багажът ви не надвишава 75 x 53 x 30 cm. Спазването на тези указания ви помага да избегнете наказания.
accessibility Достъпност open icon close icon
За пътниците с намалена подвижност влаковете Italo имат приоритетни места за сядане, разположени близо до достъпна тоалетна, която включва тактилни и брайлови знаци.
food_and_drink Храни и напитки open icon close icon
Във влаковете Italo, въпреки че няма специален вагон за хранене, автоматите във вагони 3 и 7 (влакове AGV) или вагони 3 и 6 (влакове EVO) предлагат закуски и напитки. Пътниците на Prima Ambience получават безплатна посрещаща услуга с разнообразни закуски и напитки, сервирани на мястото им. За още по-луксозно изживяване, пътуващите в Club Executive Ambience се наслаждават на ексклузивна бордова кетъринг услуга с еспресо, сладкиши и напитки, доставени от внимателен персонал.
air_con Климатик open icon close icon
Всички влакове Italo са оборудвани с климатик.
bicycle Велосипед open icon close icon
Детски колички, детски колички и сгъваеми велосипеди се считат за стандартен багаж и трябва да се съхраняват на определени места във влаковете Italo. Не се допускат извънгабаритни багажи и стандартни велосипеди. Препоръчваме да защитите велосипеда си с покривало.
wifi WiFi open icon close icon
Deutsche Bahn пуска безплатен WiFi в своите IC влакове, като някои вече предлагат услугата.
power_sockets Електрически контакти open icon close icon
Всички седалки и в двата класа имат електрически контакти във влаковете DB IC.
luggage Багаж open icon close icon
Във влаковете IC можете да носите произволно количество багаж без ограничения. Съхранявайте малки чанти или в горните рафтове, или под седалките. За по-големи багажни предмети използвайте рафтовете в отделенията или близо до външните врати.
accessibility Достъпност open icon close icon
Службата за мобилност на Deutsche Bahn предоставя помощ при качване, слизане и трансфери с влак. Персоналът е на разположение, за да отговори на въпроси и да осигури безпроблемно пътуване.
food_and_drink Храни и напитки open icon close icon
Във влаковете DB IC има ресторант за хранене или бистро за закуски. Можете да хапнете в бистрото или на мястото си. Пътниците в първа класа получават безплатна храна на мястото си. Менюто се променя, но винаги има местна храна, включително вегетариански и вегански избор.
air_con Климатик open icon close icon
Междуградските влакове имат климатизирани секции.
bicycle Велосипед open icon close icon
За влакове IC се изискват билет и резервация за велосипеди, като разходите за резервация са включени. Велосипедите обикновено се съхраняват във вагони втора класа, въпреки че вашето място може да е другаде.
Услуги на борда Trenitalia, Frecciarossa and Autobus от Болоня до Рим
Сравнете услугите на борда, когато пътувате от Болоня до Рим от train.
съоръжения Trenitalia Frecciarossa Autobus Italo DB - Intercity
quiet_zone Тиха зона check check cross check cross
wifi WiFi check check check check check
power_sockets Електрически контакти check check cross check check
luggage Багаж check check cross check check
accessibility Достъпност check check cross check cross
food_and_drink Храни и напитки check check cross check check
air_con Климатик check check cross check cross
bicycle Велосипед check check cross check cross
sleeper_couchette спално място check check cross cross cross

Болоня до Рим Емисии на CO2 от Влак

Ecology
Влак
21.27kg
Автобус
22.79kg
Полет
60.78kg
Кола
48.62kg
Какви са емисиите на CO2 за Болоня до Рим с влак? Емисиите на CO2 за вземане на влак между Болоня и Рим са 21.27kg.
Колко CO2 спестявам, като взема влака между Болоня и Рим? Като вземете влака между Болоня и Рим, ще спестите 39.51kg CO2 емисии спрямо полет, 1.52kg спрямо автобус и 27.35kg спрямо кола.

Нещо, което можем да подобрим?

често задавани въпроси

Колко струва билет влак от Болоня до Рим?
Билет влак от Болоня до Рим е 73,15 лв.. Цената обаче варира в зависимост от това колко рано купувате и дали е натоварено време от деня. От време на време ги намирайте на цена от 23,29 лв..
Кой е най-евтиният билет за влак от Болоня до Рим?
Най-евтиният билет, който можете да получите от Болоня до Рим е 23,29 лв.. Препоръчваме да резервирате възможно най-рано и в ненатоварени часове, за да получите възможно най-евтиния билет.
Какво е разстоянието между Болоня и Рим от влак?
Болоня до Рим е 303,88 km.
Колко време трае влак между Болоня и Рим?
Болоня до Рим е средно 2 ч 28 мин. Въпреки това най-бързият вариант ще ви отведе там в 1 ч 57 мин.
Какви компании работят от Болоня до Рим?
Болоня до Рим се покрива от оператор(и) 8. Можете да намерите на Virail Trenitalia, Italo Treno, InterCityNotte, Frecciarossa, Autobus, Intercity Notte, Italo, DB - Intercity and Regionale Veloce предоставяне на услуги по този маршрут.
Колко влак на ден преминават от Болоня до Рим?
Болоня до Рим има средно 196 връзки на ден.
В колко часа тръгва първият влак от Болоня до Рим?
Най-ранният влак от Болоня до Рим тръгва на 01:35 ч.. Въпреки това не забравяйте да проверите с нас графика в деня, в който искате да тръгнете, тъй като часът може да се различава.
В колко часа тръгва последният влак от Болоня до Рим?
Последният влак от Болоня до Рим тръгва на 22:33 ч.. Въпреки това не забравяйте да проверите с нас графика в деня, в който искате да тръгнете, тъй като часът може да се различава.
Трябва ли да резервирам билета си предварително от Болоня до Рим?
Ако можете, препоръчваме да резервирате билета си възможно най-рано, за да сте сигурни, че ще получите по-добри спестявания. Най-евтиният билет влак, който намерихме, е 23,29 лв., но това може да подлежи на промяна в зависимост от търсенето.
Кои станции мога да премина от Болоня до Рим?
Има 4 станция(и), от която можете да се отклоните от Болоня, за да отидете до Рим. Можете да преминете от Casalecchio di Reno Stazione Casalecchio Garibaldi, Bologna Airport, Bologna Piazza Franklin Delano Roosevelt and Bologna Centrale и можете да стигнете до Roma Monte Mario, Rome S. Pietro, Rome Tuscolana, Rome Tiburtina, Fiumicino Aeroporto Internazionale, Rome Nomentana, Rome Termini, Rome Trastevere, Rome Ciampino Airport, Rome Balduina and Rome Ostiense.
Колко директни връзки преминават от Болоня до Рим?
Има средно 191 от Болоня до Рим.
Кое е най-бързото време за пътуване между Болоня до Рим от влак?
Най-бързото време за пътуване с влак между Болоня и Рим е 1 ч 57 мин.
Има ли директен влак от Болоня към Рим?
Да, има директен влак между Болоня и Рим.
Какви са емисиите на CO2 за Болоня до Рим от влак?
Пътуването на влак от Болоня до Рим създава 21.27kg CO2 емисии.

Отидете локално от Болоня

Популярни маршрути

Уикенд бягства от Болоня

Международни маршрути от Болоня и близките райони

Други дестинации от Болоня

Основни маршрути до Рим

Свързани маршрути

Други популярни маршрути