Влак Виена - Грац цени от 19,37 лв.

16/07/2024
+ Връщане
Останете с Booking.com

Намерете най-евтиния билет за Вашето пътуване!

Осигурете билета си днес и се възползвайте от най-добрите оферти!

Днес | Повече ▼
утре | Повече ▼
2 дни | Повече ▼
3 дни | Повече ▼

Виена до Грац с влак

Пътуването от Виена до Грац от влак е 144,7 km и отнема 2 ч 49 мин. Има 13 връзки на ден, с първото заминаване на 05:58 ч. и последното на 23:32 ч.. Възможно е да пътувате от Виена до Грац от влак само за 19,37 лв. или за 81,40 лв.. Най-добрата цена за това пътуване е 19,37 лв..

Най-ниската цена19,37 лв.
Продължителност на пътуването2 ч 49 мин
Връзка на ден13
Най-ниската цена19,37 лв.
Най-висока цена81,40 лв.
Първо заминаване05:58 ч.
Последно заминаване23:32 ч.
Разстояние144,7 km
ЗаминаванеВиена
ПристиганеГрац
ПревозвачиEuroCity, ÖBBОще

Влак Билети от Виена до Грац

Дата на заминаване
вторник, 16 юли 2024 г.

Пътуване от Виена до Грац с Virail

Кой е най-добрият начин да се стигне от Виена до Грац? Ако не сте сигурни, не се притеснявайте - Virail може да ви помогне. Единственото нещо, което трябва да направите, е да въведете планираните дати за пътуване и да оставите мощния инструмент за търсене на Virail да се справи с останалото. Ще разгледаме маршрутите, предлагани от нашите доверени туристически партньори, за да ви дадем всички налични опции. Независимо дали искате да пътувате със самолет, влак, автобус, споделено пътуване или нещо друго, ние ще намерим идеалното решение за вас. Можете да филтрирате резултатите си според цената, времето на заминаване или пристигане, продължителност на пътуването, брой връзки, еднопосочно или двупосочно пътуване - всичко, което искате. Virail ще ви даде пълна, ясна картина за това как да стигнете от Виена до Грац, след което ще ви прехвърли на уебсайта на избрания от вас доставчик, за да завършите резервацията си.

Колко ще платя за билети за влак от Виена до Грац?

Най-евтините билети за влак от Виена до Грац струват 19,37 лв.. Средно можете да очаквате да похарчите около 48,29 лв. за билета си за влак. Virail ще ви помогне да намерите пътуване, което отговаря на вашия бюджет. Можете да очаквате цените да варират в зависимост от различните доставчици на туристически услуги и начини на транспорт; често по-бързите пътувания ще струват повече от по-бавните маршрути. Ако датите ви на пътуване са гъвкави, може да успеете да намерите по-евтини билети за влак, тъй като цените може да варират малко от ден на ден. Можете също така да намерите по-ниски цени, като резервирате в определени часове на деня, като избягвате трафика в пиковите часове. Друг съвет за пътуващите с ограничен бюджет е да търсят недиректни пътувания. Понякога може да бъде по-евтино да направите смяна или две по пътя, вместо да пътувате по директен маршрут от Виена до Грац.
За съжаление не е намерена цена за вашето пътуване от Виена до Грац. Избирането на нов град на заминаване или пристигане, без драстична промяна на маршрута ви, може да ви помогне да намерите ценови резултати.
Цените ще варират, когато пътувате от Виена до Грац. Средно обаче ще платите около 48,29 лв. за билет за влак. Ако търсите ниска цена, може да се наложи да се подготвите да прекарате повече време в транспорт. Също така често можете да намерите по-евтини билети за влак в определени часове от деня или в определени дни от седмицата. Разбира се, цените на билетите често се променят и през годината; очаквайте да платите повече в пиковия сезон. За най-ниските цени обикновено е най-добре да направите резервацията си предварително. Внимавайте обаче, тъй като много доставчици не предлагат възстановяване или замяна на най-евтините си билети за влак.

Колко време ще ми отнеме да пътувам от Виена до Грац с влак?

Средното време за пътуване е 2 ч 49 мин. Това показва колко време отнема преминаването на 144,7 km от Виена до Грац. Когато планирате пътуването си, не забравяйте, че са възможни забавяния. Някои непланирани събития могат да доведат до това, пътуването ви от Виена до Грац да отнеме повече от 2 ч 49 мин. Разстоянието между Виена и Грац е около 144,7 km. В зависимост от точния маршрут и компанията, с която пътувате, времето ви за пътуване може да варира. Средно това пътуване ще отнеме около 2 ч 49 мин. Обаче най-бързите маршрути между Виена и Грац продължават 2 ч 28 мин. Ако бързината е приоритет за вас, когато пътувате, обърнете внимание на експресни услуги, които могат да ви отведат по-бързо. При резервацията може да е необходима известна гъвкавост. Често тези услуги тръгват само в определен час от деня или дори в определени дни от седмицата. Можете също така да намерите по-бързо пътуване, като поемете по непряк маршрут и се свържете на друга спирка по пътя.

Кога тръгват първите и последните заминаващи от Виена до Грац?

Първият заминаващ за деня от Виена до Грац тръгва в 05:58 ч., докато последния отпътуващ за деня е в 23:32 ч.. Те са в съответствие със стандартните графици за маршрута между Виена и Грац. Разписанията на различните компании обаче могат да варират от ден на ден или от месец на месец, така че тези конкретни заминавания може да не са налични всеки ден. Някои компании могат да променят графика си на официални празници и почивни дни или през летните месеци. Проверете датите на пътуването си, когато правите резервацията си. Първият отпътуващ през нощта от Виена до Грац тръгва в 05:58 ч., докато последният отпътува в 23:32 ч.. Те са в съответствие със стандартните графици за маршрута между Виена и Грац. Разписанията на различните компании обаче могат да варират от ден на ден или от месец на месец, така че тези конкретни заминавания може да не са налични всеки ден. Някои компании могат да променят графика си на официални празници и почивни дни или през летните месеци. Проверете датите на пътуването си, когато правите резервацията си.

Кои спирки мога да използвам за пътуване от Виена до Грац?

Има различни опции за избор, когато пътувате между Виена и Грац. Можете да започнете пътуването си в Виена на спирки като Vienna Erdberg (VIB),Wien Westbahnhof (U3),Wien, Hütteldorf,Wien, Hauptbahnhof,Wien Quartier Belvedere,Wien - Matzleinsdorfer Platz,Wien Mitte,Wien Praterstern (U2),Wien Meidling (wlb). Те се свързват със спирки, включително Graz Airport, GRZ,Graz Puntigam Bahnhof,Graz Hbf,Graz Ostbahnhof в Грац. Възможно е да няма пряка връзка между всички спирки на двете местоположения. Някои доставчици ще обслужват само избрани спирки и може да се наложи да пътувате от една спирка до друга в същия град след пристигането, за да стигнете до крайната си дестинация. Virail ще ви покаже както всички директни маршрути, така и всички свързващи услуги, които можете да използвате, за да стигнете от Виена до Грац.

Колко пъти на ден има тръгващи от Виена за Грац?

Точният брой на пътуванията от Виена до Грац може да варира според деня. Някои услуги може да работят само в определени дни от седмицата, докато други може да са сезонни. Като цяло, има средно 13 заминаващи всеки ден. Те се изпълняват от редица различни транспортни компании, включително . В особено натоварени дни може да има до заминаващи. Обикновено можете да очаквате да има повече връзки през делничните дни. Много компании правят по-малко пътувания през уикендите или официалните празници. Като пътешественик може да предпочетете да вземете директен маршрут от Виена до Грац. Все пак ще намерите повече налични опции, ако искате да поемете по маршрут с връзки. Те минават през един или повече различни градове и ще трябва да смените превозното средство по пътя. Не всички пътуващи се чувстват комфортно, като правят множество връзки, но ако вас ви устройва, тогава ще се радвате на по-голяма гъвкавост при извършване на вашата резервация. Точният брой на ежедневните заминаващи от Виена до Грац варира, но като цяло можете да очаквате да намерите 13 директни връзки без смяна, заминаващи всеки ден. Пътуващите, които с удоволствие поемат по непряк маршрут, ще намерят средно 0 пътувания с една или повече смени. За съжаление не е намерена връзка за вашето пътуване от Виена до Грац. Избирането на нов град на заминаване или пристигане, без драстична промяна на маршрута ви, може да ви помогне да намерите връзки.

Покажи пълното описаниеСкриване на пълното описание

Сравнете цени и билети от Виена до Грац

Евтини билети за влак от Виена до Грац
Търсите най-добрата оферта за билет за влак за вашето пътуване? Ето 4 начина да получите евтини билети за влак от Виена до Грац.

Резервирайте предварително и спестете

Ако търсите най-добрата оферта за вашето пътуване от Виена до Грац, предварителната резервация на билети за влак е чудесен начин да спестите пари, но имайте предвид, че предварителни билети обикновено не са налични до 3 месеца преди датата на пътуването.

Бъдете гъвкави с времето си за пътуване и изследвайте пътуванията извън натоварените часове

Планирането на пътуванията ви в часове извън пиковите натоварвания не само означава, че ще можете да избегнете тълпите, но и в крайна сметка може да ви спести пари. Гъвкавостта на вашия график и обмислянето на алтернативни маршрути или часове ще повлияе значително на сумата пари, която харчите за получаване от Виена до Грац.

Винаги проверявайте специални оферти

Проверката на най-новите сделки може да ви помогне да спестите много пари, поради което си струва да отделите време за разглеждане и сравняване на цените. Затова се уверете, че получавате най-добрата оферта за вашия билет и се възползвайте от специални тарифи за деца, младежи и възрастни хора, както и отстъпки за групи.

Отключете потенциала на по-бавните влакове или свързващите влакове

Ако планирате пътуване с гъвкаво време, защо не изберете живописния маршрут? Хващането на по-бавни влакове или свързващи влакове, които правят повече спирки, може да ви спести пари от билета ви – определено си струва да се обмисли дали се вписва в графика ви.

Показване на билети от
Най-доброто време за резервиране на пътуване от Виена до Грац

Virail Pro Съвет ✌: Резервация 10 дни предварително спестява средно 10%.

Цена при наближаване на датата на заминаване

Железопътните компании може да наложат по-високи цени на билетите с наближаването на датата на заминаване. Цените през следващите дни могат да варират от около 19,37 лв. до 78,08 лв., но може да подлежат на промяна. Нашият съвет е да резервирате възможно най-рано, за да спестите потенциално до 75% от пътуването си!

Най-доброто време за резервация на евтини билети за влак от Виена до Грац

Най-евтините билети за влак Виена - Грац могат да бъдат намерени само за 19,37 лв., ако имате късмет, или средно за 45,70 лв.. Най-скъпият билет може да струва колкото 71,50 лв..

Намерете най-добрия ден за пътуване до Грац с влак

Когато пътувате до Грац с влак, ако искате да избегнете тълпи, можете да проверите колко често пътуват нашите клиенти през следващите 30 дни, като използвате графиката по-долу. Средно пиковите часове за пътуване са между 6:30 и 9 сутринта или между 16 и 19 часа вечерта. Моля, имайте това предвид, когато пътувате до точката на тръгване, тъй като може да се нуждаете от допълнително време, за да пристигнете, особено в големите градове!

Превозвачи по този маршрут

Научете повече за превозвачите по този маршрут.

Влаковете Eurocity (EC) са специално проектирани за пътувания на къси и дълги разстояния, свързвайки големите градове в различни европейски страни като част от обширните международни влакови услуги. Влаковете Eurocity (EC) се управляват от редица национални железопътни компании в цяла Европа, включително Deutsche Bahn (Германия), SNCF (Франция), Trenitalia (Италия), SBB (Швейцария) и ÖBB (Австрия). Услугата Eurocity (EC) предлага редовни разписания и удобни връзки между известни градове като Париж, Берлин, Милано и Виена.

ÖBB означава Österreichische Bundesbahnen, което е Австрийските федерални железници. ÖBB обслужва пътнически влакови услуги в цяла Австрия и извън нея, с връзки до съседни страни като Германия, Швейцария, Италия и Чехия. ÖBB е известен със своето висококачествено обслужване, модерни влакове и широка железопътна мрежа.

ÖBB Railjet е високоскоростна влакова услуга, управлявана от Австрийските федерални железници (ÖBB). Той свързва големи австрийски градове с места в Унгария, Германия, Швейцария и Чехия. Super Sparpreis, Sparpreis и Flexpreis са опции за тарифи, които определят гъвкавостта на билета и свързаните с него разходи, а Standard, First и Business са нивата на обслужване и комфорт, предлагани във влака.

Типове билети и съоръжения от Виена до Грац

Сравнете различните видове билети и удобствата, предоставени от EuroCity и Railjet при пътуване от Виена до Грац.

Second Class

С влаковете Eurocity на Deutsche Bahn билетът за втора класа ви гарантира по-достъпно пътуване. По време на пътуването си имате достъп до основни съоръжения като електрически контакти, климатик и бар-карета.
wifi WiFi
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик
bicycle Велосипед

First Class

Ако искате да подобрите изживяването си при пътуване на по-тихо място с допълнителни услуги като регулируеми седалки, повече място за краката, кетъринг услуги и избор на места, можете да изберете първокласните билети за влаковете Eurocity на Deutsche Bahn.
wifi WiFi
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик
bicycle Велосипед

Economy Class

Икономичната класа предлага седалки с отворен план с електрически контакти и рафтове за багаж.
wifi WiFi
quiet_zone Тиха зона
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик
bicycle Велосипед

First Class

Първата класа разполага с накланящи се кожени седалки, маси, електрически контакти и възможност за поръчка на храна и напитки.
wifi WiFi
quiet_zone Тиха зона
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик
bicycle Велосипед

Business Class

Бизнес класата предлага още по-удобни места за сядане, безплатна напитка за добре дошли и възможност за поръчка на храна и напитки от менюто на ресторанта, но се предлага само по избрани маршрути и срещу допълнителна такса.
wifi WiFi
quiet_zone Тиха зона
power_sockets Електрически контакти
luggage Багаж
accessibility Достъпност
food_and_drink Храни и напитки
air_con Климатик
bicycle Велосипед

Описание на съоръжението

Научете повече за различните съоръжения, налични на борда на всеки превозвач по този маршрут.

wifi WiFi open icon close icon
Deutsche Bahn постепенно добавя безплатен WiFi към своите EC влакове.
power_sockets Електрически контакти open icon close icon
EC влаковете на DB разполагат с наскоро актуализирани вагони, оборудвани с електрически контакти.
luggage Багаж open icon close icon
Във влаковете на DB Eurocity можете да носите произволно количество багаж без ограничения. Съхранявайте малки чанти или в горните рафтове, или под седалките. За по-големи багажни предмети използвайте рафтовете в отделенията или близо до външните врати.
accessibility Достъпност open icon close icon
Услугата за мобилност подпомага качването, слизането и прехода на влака. Освен това персоналът е готов да отговори на всякакви запитвания или да предостави подкрепа, за да осигури безпроблемно пътуване.
food_and_drink Храни и напитки open icon close icon
Във влаковете на EC вечеряйте в ресторанта на борда или хапнете набързо от бистрото. Пътниците в първа класа получават безплатна храна на мястото си. DB предлага разнообразни възможности за храна с местен произход, включително вегетариански и вегански избор.
air_con Климатик open icon close icon
Влаковете EC на DB вече разполагат с модернизирани вагони с климатик.
wifi WiFi open icon close icon
Независимо от класа, очаквайте комфортни удобства, включително безплатен WiFi.
quiet_zone Тиха зона open icon close icon
Railjet разполага с тихи зони за спокойно пътуване. За удобство на всички, любезно спазвайте тишина в тези зони за 1-ви и 2-ри клас.
power_sockets Електрически контакти open icon close icon
Всяка седалка е снабдена с контакт, подходящ и за зареждане на батерии на инвалидна количка.
luggage Багаж open icon close icon
Когато пътувате с Railjet, не сте ограничени от конкретно ограничение за багаж. Трябва обаче да се уверите, че чантите ви се побират в горния багажник или в определените места за багаж във влака.
accessibility Достъпност open icon close icon
Във влаковете Regiojet има места, подходящи за инвалидни колички.
food_and_drink Храни и напитки open icon close icon
Насладете се на разнообразие от закуски и напитки на борда. Проверете приложението Regiojet за пълното меню. Всеки пътник получава безплатна бутилка вода, а ако сте в Релакс или Бизнес класа, насладете се на безплатно италианско кафе или ментов чай.
air_con Климатик open icon close icon
Влаковете Railjet са оборудвани с климатик за ваш комфорт.
bicycle Велосипед open icon close icon
Можете да използвате повечето влакове на ÖBB със специален билет за велосипед, който е 10% от обикновен билет или поне 2 евро за втора класа. Надбавките за велосипеди с влак Railjet варират, така че проверете тяхното разписание. По един велосипед на човек и ако е електровелосипед, уверете се, че батерията е заредена, тъй като вграденото зареждане не е налично. За удобство в Австрия има услуга за транспортиране на велосипеди от врата до врата.
Услуги на борда EuroCity, ÖBB and Railjet от Виена до Грац
Сравнете услугите на борда, когато пътувате от Виена до Грац от train.
съоръжения EuroCity ÖBB Railjet Nightjet
quiet_zone Тиха зона check check check check
wifi WiFi check check check check
power_sockets Електрически контакти check check check check
luggage Багаж check check check check
accessibility Достъпност check check check check
food_and_drink Храни и напитки check check check check
air_con Климатик check check check check
bicycle Велосипед check check check check
sleeper_couchette спално място check check check check

Виена до Грац Емисии на CO2 от Влак

Ecology
Влак
10.13kg
Автобус
10.85kg
Полет
28.94kg
Кола
23.15kg
Какви са емисиите на CO2 за Виена до Грац с влак? Емисиите на CO2 за вземане на влак между Виена и Грац са 10.13kg.
Колко CO2 спестявам, като взема влака между Виена и Грац? Като вземете влака между Виена и Грац, ще спестите 18.81kg CO2 емисии спрямо полет, 0.72kg спрямо автобус и 13.02kg спрямо кола.

Нещо, което можем да подобрим?

често задавани въпроси

Колко струва билет влак от Виена до Грац?
Билет влак от Виена до Грац е 48,29 лв.. Цената обаче варира в зависимост от това колко рано купувате и дали е натоварено време от деня. От време на време ги намирайте на цена от 19,37 лв..
Кой е най-евтиният билет за влак от Виена до Грац?
Най-евтиният билет, който можете да получите от Виена до Грац е 19,37 лв.. Препоръчваме да резервирате възможно най-рано и в ненатоварени часове, за да получите възможно най-евтиния билет.
Какво е разстоянието между Виена и Грац от влак?
Виена до Грац е 144,7 km.
Колко време трае влак между Виена и Грац?
Виена до Грац е средно 2 ч 49 мин. Въпреки това най-бързият вариант ще ви отведе там в 2 ч 28 мин.
Какви компании работят от Виена до Грац?
Виена до Грац се покрива от оператор(и) 3. Можете да намерите на Virail EuroCity, ÖBB, Railjet and Nightjet предоставяне на услуги по този маршрут.
Колко влак на ден преминават от Виена до Грац?
Виена до Грац има средно 13 връзки на ден.
В колко часа тръгва първият влак от Виена до Грац?
Най-ранният влак от Виена до Грац тръгва на 05:58 ч.. Въпреки това не забравяйте да проверите с нас графика в деня, в който искате да тръгнете, тъй като часът може да се различава.
В колко часа тръгва последният влак от Виена до Грац?
Последният влак от Виена до Грац тръгва на 23:32 ч.. Въпреки това не забравяйте да проверите с нас графика в деня, в който искате да тръгнете, тъй като часът може да се различава.
Трябва ли да резервирам билета си предварително от Виена до Грац?
Ако можете, препоръчваме да резервирате билета си възможно най-рано, за да сте сигурни, че ще получите по-добри спестявания. Най-евтиният билет влак, който намерихме, е 19,37 лв., но това може да подлежи на промяна в зависимост от търсенето.
Колко директни връзки преминават от Виена до Грац?
Има средно 13 от Виена до Грац.
Кое е най-бързото време за пътуване между Виена до Грац от влак?
Най-бързото време за пътуване с влак между Виена и Грац е 2 ч 28 мин.
Има ли директен влак от Виена към Грац?
Да, има директен влак между Виена и Грац.
Какви са емисиите на CO2 за Виена до Грац от влак?
Пътуването на влак от Виена до Грац създава 10.13kg CO2 емисии.

Отидете локално от Виена

Популярни маршрути

Уикенд бягства от Виена

Международни маршрути от Виена и близките райони

Други дестинации от Виена

Основни маршрути до Грац

Свързани маршрути

Други популярни маршрути