Влак София - Варна цени от 7,46 лв.

23/05/2024
+ Връщане
Останете с Booking.com

Намерете най-евтиния билет за Вашето пътуване!

| Повече ▼
| Повече ▼
| Повече ▼

София до Варна с влак

Пътуването от София до Варна от влак е 378,54 km и отнема 9 ч 7 мин. Има 17 връзки на ден, с първото заминаване на 05:47 ч. и последното на 22:55 ч.. Възможно е да пътувате от София до Варна от влак само за 7,46 лв. или за 36,08 лв.. Най-добрата цена за това пътуване е 7,46 лв..

Най-ниската цена7,46 лв.
Продължителност на пътуването9 ч 7 мин
Връзка на ден17
Най-ниската цена7,46 лв.
Най-висока цена36,08 лв.
Първо заминаване05:47 ч.
Последно заминаване22:55 ч.
Разстояние378,54 km
ЗаминаванеСофия
ПристиганеВарна
ПревозвачиBDZ

Влак Билети от Sofia до Varna

Дата на заминаване
четвъртък, 23 май 2024 г.

Пътуването ви от София до Варна с Virail

Virail помага на хиляди пътници да планират пътуванията си всяка година. Как? Лесно е. Просто въведете датите, на които планирате да пътувате от София до Варна. Нашата мощна търсачка ще разгледа данните от хиляди доставчици на туристически услуги, след което ще ви покаже всички налични маршрути. Можете да изберете да пътувате както искате. Решете за вида транспорт, който искате да използвате, по кое време на деня искате да тръгнете и дали искате директно пътуване или такова с връзки. Когато намерите идеалния маршрут за вас, Virail ще ви пренасочи към уеб страницата на доставчика. Там можете да направите вашата резервация, след това е време да се подготвите за пътуването си.

Колко струва да се стигне от София до Варна с влак?

Средно билетът за влак от София до Варна ще ви струва 22,54 лв.. Възможно е обаче да има и по-евтини алтернативи. Virail ще ви покаже най-ниските налични цени за избраните от вас дати на пътуване, които могат да бъдат само до 7,46 лв.. Ако се опитвате да се придържате към определен бюджет, има няколко начина да търсите по-ниски цени на билетите. Например, ако датите ви на пътуване могат да варират, може да откриете, че някои дни от седмицата са по-евтини от други. Пътуването през пиковия сезон обикновено ще струва повече, така че избягвайте това, ако искате да спестите пари. Дори времето от деня може понякога да повлияе на цената на билетите. Можете също така да потърсите непряк маршрут, който може да е по-евтин от директната връзка. Често най-евтините билети за влак могат да бъдат намерени, като резервирате доста преди пътуването. Имайте предвид обаче, че много компании не предлагат възстановяване или замяна на най-евтините си билети.
За съжаление не е намерена цена за вашето пътуване от София до Варна. Избирането на нов град на заминаване или пристигане, без драстична промяна на маршрута ви, може да ви помогне да намерите ценови резултати.
Цените на билетите за влак от София до Варна варират в зависимост от редица фактори, включително колко предварително сте резервирали, вашите дати на пътуване и вид транспорт, който искате да използвате. По определени маршрути може да са налични различни класове, което също ще повлияе на цената. Средната цена на билета за влак е приблизително 22,54 лв.. За най-ниските цени обикновено е най-добре да резервирате възможно най-рано и да обърнете внимание на евтини варианти, като например невъзстановими билети или пътуване извън пиковите часове. Имайте предвид, че някои компании не предлагат възстановяване или промяна на своите билети с по-ниски цени, така че е препоръчително да проверите, преди да завършите транзакцията си.

Колко време отнема пътуването от София до Варна с влак?

Разстоянието между София и Варна е приблизително 378,54 km. Като цяло ще ви отнеме около 9 ч 7 мин, за да завършите пътуването между двата града. Важно е обаче да запомните, че времето за пътуване може да варира в зависимост от редица фактори, включително сезонни метеорологични условия, местни събития или отклонения. Имайте това предвид, ако възнамерявате да правите по-късна връзка и винаги планирайте съобразно с това. Пътуването от София до Варна обхваща разстояние от 378,54 km. Средно можете да очаквате пътуването ви да продължи приблизително 9 ч 7 мин. При резервация на най-бързата опция обаче ще видите, че сте стигнали до вашата дестинация след приблизително 7 ч 27 мин. За по-бързи пътувания потърсете експресни маршрути. Моля, не забравяйте, че те могат да отпътуват само в определени часове от деня или в определени дни от седмицата. Можете също така да откриете, че можете да отидете от София до Варна по-бързо, като направите връзки, вместо да поемете по директен маршрут.

По кое време на деня мога да пътувам от София до Варна?

Ако искате да тръгнете по-рано, вземете първия отпътуващ за деня от София до Варна, който обикновено тръгва в 05:47 ч.. Последният планиран заминаващ за деня обикновено е в 22:55 ч.. Тези разписания могат да варират в зависимост от деня от седмицата или по различно време на годината. Първото пътуване през нощта тръгва от София в 05:47 ч.. Ако предпочитате да пътувате по-късно през тази нощ, последното отпътуване ще бъде в 22:55 ч.. Не забравяйте, че това са основните часове на пътуванията между София и Варна. Те обаче са донякъде променливи, тъй като могат да бъдат повлияни от местни събития или празници, пикови сезони или други фактори. Винаги проверявайте предварително датите си за пътуване, за да сте в безопасност.

Кои спирки се използват при пътуване от София до Варна?

В зависимост от вида на транспорта и доставчика, който сте решили да използвате за пътуването си, ще можете да тръгнете от София от следните спирки: Sofia, Central Bus Station,Sofia Airport Terminal 1. Пристигайки в Варна, вашият маршрут ще премине през всички или някои от следните спирки: Varna Coach Station,Varna Airport, VAR. Не всички транспортни компании обслужват всяка спирка, така че проверете предварително, за да видите точно къде ви отвежда вашият маршрут. Може да се наложи да използвате друг вид транспорт, за да стигнете от една спирка до друга или до крайната ви дестинация, когато пристигнете в Варна.

Колко пътувания от София до Варна се извършват всеки ден?

Точният брой на пътуванията от София до Варна може да варира според деня. Някои услуги може да работят само в определени дни от седмицата, докато други може да са сезонни. Като цяло, има средно 17 заминаващи всеки ден. Те се изпълняват от редица различни транспортни компании, включително . В особено натоварени дни може да има до заминаващи. Обикновено можете да очаквате да има повече връзки през делничните дни. Много компании правят по-малко пътувания през уикендите или официалните празници. Като пътешественик може да предпочетете да вземете директен маршрут от София до Варна. Все пак ще намерите повече налични опции, ако искате да поемете по маршрут с връзки. Те минават през един или повече различни градове и ще трябва да смените превозното средство по пътя. Не всички пътуващи се чувстват комфортно, като правят множество връзки, но ако вас ви устройва, тогава ще се радвате на по-голяма гъвкавост при извършване на вашата резервация. Точният брой на ежедневните заминаващи от София до Варна варира, но като цяло можете да очаквате да намерите 7 директни връзки без смяна, заминаващи всеки ден. Пътуващите, които с удоволствие поемат по непряк маршрут, ще намерят средно 10 пътувания с една или повече смени. За съжаление не е намерена връзка за вашето пътуване от София до Варна. Избирането на нов град на заминаване или пристигане, без драстична промяна на маршрута ви, може да ви помогне да намерите връзки.

Покажи пълното описаниеСкриване на пълното описание

Сравнете цени и билети от Sofia до Varna

Евтини билети за влак от София до Варна
Търсите най-добрата оферта за билет за влак за вашето пътуване? Ето 4 начина да получите евтини билети за влак от София до Варна.

Резервирайте предварително и спестете

Ако търсите най-добрата оферта за вашето пътуване от София до Варна, предварителната резервация на билети за влак е чудесен начин да спестите пари, но имайте предвид, че предварителни билети обикновено не са налични до 3 месеца преди датата на пътуването.

Бъдете гъвкави с времето си за пътуване и изследвайте пътуванията извън натоварените часове

Планирането на пътуванията ви в часове извън пиковите натоварвания не само означава, че ще можете да избегнете тълпите, но и в крайна сметка може да ви спести пари. Гъвкавостта на вашия график и обмислянето на алтернативни маршрути или часове ще повлияе значително на сумата пари, която харчите за получаване от София до Варна.

Винаги проверявайте специални оферти

Проверката на най-новите сделки може да ви помогне да спестите много пари, поради което си струва да отделите време за разглеждане и сравняване на цените. Затова се уверете, че получавате най-добрата оферта за вашия билет и се възползвайте от специални тарифи за деца, младежи и възрастни хора, както и отстъпки за групи.

Отключете потенциала на по-бавните влакове или свързващите влакове

Ако планирате пътуване с гъвкаво време, защо не изберете живописния маршрут? Хващането на по-бавни влакове или свързващи влакове, които правят повече спирки, може да ви спести пари от билета ви – определено си струва да се обмисли дали се вписва в графика ви.

Показване на билети от
Най-доброто време за резервиране на пътуване от Sofia до Varna

Virail Pro Съвет ✌: Резервация 10 дни предварително спестява средно 10%.

Цена при наближаване на датата на заминаване

Железопътните компании може да наложат по-високи цени на билетите с наближаването на датата на заминаване. Цените през следващите дни могат да варират от около 15,13 лв. до 22,52 лв., но може да подлежат на промяна. Нашият съвет е да резервирате възможно най-рано, за да спестите потенциално до 33% от пътуването си!

Най-доброто време за резервация на евтини билети за влак от София до Варна

Най-евтините билети за влак София - Варна могат да бъдат намерени само за 11,82 лв., ако имате късмет, или средно за 18,38 лв.. Най-скъпият билет може да струва колкото 22,23 лв..

Намерете най-добрия ден за пътуване до Варна с влак

Когато пътувате до Варна с влак, ако искате да избегнете тълпи, можете да проверите колко често пътуват нашите клиенти през следващите 30 дни, като използвате графиката по-долу. Средно пиковите часове за пътуване са между 6:30 и 9 сутринта или между 16 и 19 часа вечерта. Моля, имайте това предвид, когато пътувате до точката на тръгване, тъй като може да се нуждаете от допълнително време, за да пристигнете, особено в големите градове!

Услуги на борда BDZ от София до Варна
Сравнете услугите на борда, когато пътувате от София до Варна от train.
съоръжения BDZ
quiet_zone Тиха зона check
wifi WiFi check
power_sockets Електрически контакти check
luggage Багаж check
accessibility Достъпност check
food_and_drink Храни и напитки check
air_con Климатик check
bicycle Велосипед check

София до Варна Емисии на CO2 от Влак

Ecology
Влак
26.5kg
Автобус
28.39kg
Полет
75.71kg
Кола
60.57kg
Какви са емисиите на CO2 за София до Варна с влак? Емисиите на CO2 за вземане на влак между София и Варна са 26.5kg.
Колко CO2 спестявам, като взема влака между София и Варна? Като вземете влака между София и Варна, ще спестите 49.21kg CO2 емисии спрямо полет, 1.89kg спрямо автобус и 34.07kg спрямо кола.

Нещо, което можем да подобрим?

често задавани въпроси

Колко струва билет влак от София до Варна?
Билет влак от София до Варна е 22,54 лв.. Цената обаче варира в зависимост от това колко рано купувате и дали е натоварено време от деня. От време на време ги намирайте на цена от 7,46 лв..
Кой е най-евтиният билет за влак от София до Варна?
Най-евтиният билет, който можете да получите от София до Варна е 7,46 лв.. Препоръчваме да резервирате възможно най-рано и в ненатоварени часове, за да получите възможно най-евтиния билет.
Какво е разстоянието между София и Варна от влак?
София до Варна е 378,54 km.
Колко време трае влак между София и Варна?
София до Варна е средно 9 ч 7 мин. Въпреки това най-бързият вариант ще ви отведе там в 7 ч 27 мин.
Колко влак на ден преминават от София до Варна?
София до Варна има средно 17 връзки на ден.
В колко часа тръгва първият влак от София до Варна?
Най-ранният влак от София до Варна тръгва на 05:47 ч.. Въпреки това не забравяйте да проверите с нас графика в деня, в който искате да тръгнете, тъй като часът може да се различава.
В колко часа тръгва последният влак от София до Варна?
Последният влак от София до Варна тръгва на 22:55 ч.. Въпреки това не забравяйте да проверите с нас графика в деня, в който искате да тръгнете, тъй като часът може да се различава.
Трябва ли да резервирам билета си предварително от София до Варна?
Ако можете, препоръчваме да резервирате билета си възможно най-рано, за да сте сигурни, че ще получите по-добри спестявания. Най-евтиният билет влак, който намерихме, е 7,46 лв., но това може да подлежи на промяна в зависимост от търсенето.
Колко директни връзки преминават от София до Варна?
Има средно 7 от София до Варна.
Кое е най-бързото време за пътуване между София до Варна от влак?
Най-бързото време за пътуване с влак между София и Варна е 7 ч 27 мин.
Има ли директен влак от София към Варна?
Да, има директен влак между София и Варна.
Какви са емисиите на CO2 за София до Варна от влак?
Пътуването на влак от София до Варна създава 26.5kg CO2 емисии.

Отидете локално от София

Популярни маршрути

Уикенд бягства от София

Международни маршрути от София и близките райони

Други дестинации от София

Основни маршрути до Варна

Свързани маршрути

Други популярни маршрути