Влак до Стара Загора: разписания, цени и билети

Стара Загора е град, разположен в Южна България, който е важен икономически, културен и транспортен център. Градът е областен център на едноименната община и област. Градът има население от около 140 хил. души, на пето място по население в България. Стара Загора е известен като градът на поетите, художниците, правите улици и липите. Градът е наситен с културни традиции и впечатляващ брой поети, писатели, художници, музиканти, артисти. Известни туристически и културни дестинации са Драматичен театър „Гео Милев“, Художествената галерия, Държавна опера „Стара Загора“, античният форум на Августа Траяна, балнеологичен курорт „Старозагорски минерални бани“.
От икономическа гледна точка градът е динамично развиващ се и по редица показатели е на водещи места в страната. През 2005 г. той е на второ място след София по средна работна заплата, а през 2008 г. вече е с най-високите заплати. Безработицата е под 4%, което е от най-ниските в страната. През 2008 г. в града отваря врати първият мол там – Park Mall Стара Загора, разположен на 30 000 кв. м. В сградата има кино, супермаркет и още над 100 обекта. В мола са открити над 800 работни места и са инвестирани над 25 млн. евро.
Географско разположение на града благоприятстват развитието на транспортните връзки с останалата част на страната. Той е основен железопътен възел, през който преминават всички влакове по линиите София - Пловдив - Бургас и Русе - Подкова. Автобусният транспорт също е добре развит. Общественият транспорт се осъществява от 34 автобусни и 4 тролейбусни линии.